Teater Nolby

För att roa och oroa

Nyheter

Nytt från Teater Nolby

Biljettsläpp Småstadslif

EK   Nå, har ni hört den stora nyheten?

ANN SOPHIE  Nej, vadå? Jag är förtjust i riktiga nyheter.

EK  Vad vill då ”riktiga” nyheter säga?

ANN SOPHIE  Jo, det skall vara något som tilldrar sig i världen och inte bara här.

EK  Då fruktar jag att min nyhet inte tillhör de ”riktiga”. Här ska…

Detta är ett replikskifte i sommaren 2019  föreställning ”Småstadslif” på Teater Nolby. Men vi har riktiga nyheter! Vi har släppt sommarens biljetter och de går att boka på www.teaternolby.se. Passa på och boka en upplevelse i sommar och varför inte beställa en härligt matig korg. Läs mer om föreställningen och maten på hemsidan.

 

Pinocchio

Nu är det dags! Nu har vi släppt biljetter till Pinocchio.
Du kan läsa om produktionen > HÄR < , eller boka biljetter direkt > HÄR < 

Välkommen!

Arbete med hemsidan.

Den länge efterfrågade uppdateringen av hemsidan har äntligen kommit igång. Som alltid handlar det om att få tid att sitta ner och sätta sig in i alla finesser. När alla intryck har smälts så skall det komma till praktisk användning. inte helt lätt att klara för en ovan. Fantastisk hjälp i arbetet får vi av Tobias Svensson på Möckelnföreningarna som tillsammans med Björn Tengelin har skapat den aktuella hemsidan åt Teater Nolby. Ett stort arbete med många specialfunktioner. Stort tack till Björn och Tobias.

Inlägg av Olle Söderberg

Julkonsert 7/12 kl 16.00

”Blandade röster” under ledning av Ingalill Brogeland som sjunger in julen på Nolby. 16.00 ges konserten utomhus. Det finns värmande glögg.

 

(mer…)

4 oktober – ÖLFESTIVAL PÅ TEATER NOLBY

Hans Skan grundare och VD för Wermlands Brygghus kommer att berätta om bryggeriet och om de öl vi kommer att provsmaka. Underhållning av ett för kvällen sammansatt ölprovarband ”Double Bayrisch”.

Buss från Degerfors och Karlskoga till och från Nolby finns.

(mer…)

Hösten 2013 på Teater Nolby

SEPTEMBER

26 Torsdag

17.00

”Aftonstjärnan” av Hjalmar Söderberg. Reading i Foajén, Kungsteatern, Karlskoga. Kom och var med om de första stegen till en färdig föreställning. Fritt inträde!

(mer…)

Karlskoga tidning: Teater Nolby bjuder på lysande komedi

”…Teater Nolby bjuder på lysande komedi. TEATER: Vittert, skärpt och väldigt roligt. Den som inte redan bokat biljett till Teater Nolbys version av Figaros bröllop bör omedelbart göra det eftersom det vore stor synd och skam att missa denna pärla….” / Benny Abrahamsson. Läs hela recensionen på nwt.se/karlskoga-degerfors/kt-kuriren-noje-kultur/article1346300.ece?service=refresh

Figaros bröllop

20 juli – 17 augusti. Sommarens stora komedi:

Figaros bröllop av Beaumarchais. Sommarens stora föreställning är ”Figaros bröllop”, Beaumarchais fartfyllda komedi från 1763 där vi får följa Figaros och Suzannes vedermödor inför sitt bröllop, ett bröllop som bjuder på en hel del överraskningar. Teater Nolby bjuder upp till en härlig komedi med en ensemble i fantastiska kostymer och en spännande dekor. Skrattgaranti kan utlovas..

Boka biljett och mat direkt och  mer information:

info@teaternolby.se – 070 558 8665

Följ med på äventyr i underlandet.

Möt tillsammans med Alice alla de märkliga gestalterna som Vita Kaninen, Cheshirekatten, Hattmakaren, Marsharen och inte minst Drottningen och Kungen. Skogen, marken, människor, byggnader och djur deltar i ”Alices äventyr i underlandet” som är en utomhusföreställning där publiken följer i Alices fotspår. Publik och skådespelare vandrar från plats till plats genom underlandet till såväl Vita kaninens hus, tebjudningen som krocketmatchen. Efter föreställningen kan de som vill få prata med alla skådespelarna om föreställningen, och om vad det var som Alice upplevde.

Föreställningar för barn och vuxna:

Lördag    25 maj          15.00 och 17.00

Söndag    26 maj          15.00 och 17.00

Lördag    1 juni             15.00 och 17.00

Söndag    2 juni               15.00 och 17.00

Föreställningens längd ca 1 tim.

Biljettpris:

Vuxen 150:-, ungdom (upp till 26 år) 100:- Barn (5-15 år) 50:-, Barn under 5 år går gratis.

Barn-Vuxen-erbjudande: 2 barn och 2 vuxna 300.-

Biljetter kan köpas på www.teaternolby.se

eller från en timme före föreställning på Teater Nolby.

Det går även att boka på telefon 070 558 8665.

För ytterligare info se hemsidan eller ring 070 558 8665  

PS Föreställningen spelas även för skolor 21-23 och 28-30 maj. DS

Alices äventyr i underlandet & Figaros bröllop

Alices äventyr i underlandet
21 maj – 2 juni – skolföreställningar & vuxen-barn-föreställningar:

Dramatisering och regi: David Levi
Skogen, marken, människor, byggnader och djur deltar i ”Alices äventyr i underlandet” som är en utomhusföreställning där publiken följer i Alices fotspår. Publik och skådespelare vandrar från plats till plats genom underlandet till såväl vita kaninens hus, tebjudning som krocketmatch. Efter föreställningen inbjuds till samtal kring föreställningen.

Figaros bröllop
20 juli – 17 augusti. Sommarens stora komedi:

Figaros bröllop av Beaumarchais
Sommarens stora föreställning är ”Figaros bröllop”, Beaumarchais fartfyllda komedi från 1763 där vi får följa Figaros och Suzannes vedermödor inför sitt bröllop, ett bröllop som bjuder på en hel del överraskningar. Teater Nolby bjuder upp till en härlig komedi med en ensemble i fantastiska kostymer och en spännande dekor. Skrattgaranti kan utlovas..

Boka biljett och mat direkt och  mer information:

info@teaternolby.se – 070 558 8665

Julmarknad och julkonsert lördag 8 december

Julmarknad från 16.00

Passa på att handla spännande julklappar.

  • Dan Lekberg signerar sin nya vackra bok ”djur”
  • Ateljé Katrina med härligt stickat
  • Hemjord med fantastiskt krukmakeri
  • Juldekorationer i hemslöjd mm
  • Vintageloppis med kläder och böcker
  • Julklappsinslagning
  • Julkorgar och julgaranar – Passa på att stöda Teater Nolby! Läs mer >> (mer…)

En liten reflektion från gitarrafton och afternoon tea

Det ryms cirkus 30 personer i den gamla värdshuskällaren från 1700-talet på Nolby. Värdparet Olle och Lena Söderberg har dukat till Afternoon tea. Det doftar nybakade scones som serveras med marmelader. Ljuset från en flimrande kandelaber slår skuggor på de kalla stenväggarna och den förväntansfulla publiken sorlar dämpat medan tekoppar fylls med heta drycker. Från den lilla podiet i ena änden av källaren sitter tre gitarrister och underhåller med klassisk gitarrmusik… Läs mer av Björn Reimers på www.kulturdelen.com/2012/11/26/musik-caspartrion-pa-teater-nolby/

Spanska danser och sånger utan ord för tre gitarrer – Caspártrion spelar på Teater Nolby

Lördag den 24:e november kl 16.00 blir det åter klassisk gitarr i det mysiga stenvalvet på Teater Nolby. Den här gången är det gitarrtrio som bjuds, och ett musikaliskt brett program med både orginalmusik för tre gitarrer och arrangemang av musik av bland andra Felix Mendelssohn, Manuel de Falla och Pat Metheny.
Läs mer >>

(mer…)

Kura skymning i Allhelgonatid

På självaste allhelgonadagen bjuder Teater Nolby in till en kväll där vi tillsammans kurar skymning med berättelser, sceniska framföranden, sång och vacker musik.

Vi möts alla 18.00 på parkeringen norr om Teater Nolby.

Läs mer >;>;

(mer…)

Höstfest på Teater Nolby

Nu har marken fått ett färgsprakande täcke av löv. Träden framträder alltmer som silhuetter. Det myckna regnandet skapar små och stora rännilar av vatten som söker sig ner bland löven. Hösten är vacker.
Vi har samlat oss efter sommarens fantastiska föreställning som så många kom och såg. Hela 1752 besökare! Det känns härligt att ha det med oss in i arbetet med nästa sommars produktioner.

Först ut i höst är KURA SKYMNING I ALLHELGONATID. Lördagen 3 nov 18.00. Läs mer >>

24 nov. 16.00 SPANSKA DANSER OCH SÅNGER UTAN ORD för tre gitarrer – Caspártrion på Teater Nolby. Läs mer >>

8 dec. 16.00 JULMARKNAD – passa på att köpa julklappar och juldekorationer utöver det vanliga.

18.00 CHRISTMAS CAROLS – Julkonserst med kören Blandade röster under ledning av Ingalill Brogeland uppblandade med jultexter.