Marie-Louise Kjellgren visar sina naturbilder

Onsdag 8 december Marie-Louise Kjellgren visar naturbilder.

Vackra och intressanta bilder på blommor och insekter under året på Sågholmen visas av Marie-Louise Kjellgren.

Samling: KNF-lokalen Vadaregatan 3
Tid: kl 19:00
Ansvarig: Anki Wiström-Lööw
Entre: 50 kr och då ingår även fika.

Julmarknad

Söndag 28 november Julmarknad
Efter pandemin kan vi nu förhoppningsvis ta upp vår tradition till jul-marknad igen innan julrusch eller julledighet tar vid.
Det har samlats och tillverkats vinster till lotterier och det bakas bröd både för servering och försäljning.
Det här är ett värdefullt tillfälle för oss aktiva och vänner till Naturskyddsföreningen att träffas.
Vi har en bred verksamhet med olika inriktningar. Alla ses inte alltid ”i fält”, men på julmarknadsfiket kan vi träffas. Låt oss göra det!

Tid: 12:00-16:00
Ansvarig: Lena Gren.

Naturprojekt i kommunen

Onsdag 24 november

Hur långt har kommunen kommit i olika projekt vi är involverade i?
Oscar Säfström, vår kommunbiolog,ger en resumé över sina projekt inom kommunen.
Om inventering av kommunens ängar berättar Owe Nilsson.
Vi får också en inblick i den fågelinventering som Harald och Terese Riddersand gjort vid Fisksjön.

Tid: 19:00
Ansvarig: Styrelsen

Ingemar Lind visar film om ”Våra sångfåglar”

Onsdag 10 november
Ingemar Lind visar film om Sångfåglar.
Det är en mycket lång tradition att naturfilmaren Ingemar Lind besöker oss varje höst och visar sina alltid uppskattade naturfilmer.
I år kommer filmen handla om våra sångfåglar.

Inträde: 100 kr
Plats: Folkhögskolan Aulan
Tid: 19:00
Ansvarig: Lars Fridlund 070 655 64 51

Natursnokarna bygger fågelholkar

Måndag 1 november
Natursnokar Holkbygge
Holksnickring i vår lokal. Vi iordningställer och tillhandahåller byggsatser för holkar.
Barn i vuxnas sällskap är välkomna att göra sin holk och ta med hem.

Bra om vi får föranmälan så vi kan tillverka tillräckligt med byggsatser.
Frivillig avgift på 50 kr, vilket är själv-kostnadspris för holkmaterialet. Ansvariga:
Dag Berge 070 618 38 73
Lars Fridlund 070 655 64 51

Tid: 10:00-14:00

Mossornas Dag

Mossornas Dag vid Svinsjöstugan

Vi samlas i Svinsjöstugan och gör en gemensam vandring till Hjortelmossegrottan och försöker lära oss de vanligaste mossarterna.

Samling: Sjöviksplan 09:30
Svinsjöstugan kl 10.00.
Ansvarig: Dag Berge, 070-618 38 73

Mossornas vänner är ett nationellt nätverk, som vill sprida kännedom om våra nordiska mossor.
Sedan några år tillbaka påkallar de uppmärksamhet en speciell dag på året.

Skördeknytfest i Föreningarnas Hus

Skördeknytfest i Föreningarnas hus
Vi träffas för samkväm och bjuder varandra på något ätbart från hös­tens skörd av grönsaker, frukt, bär och svamp. Ex paj, svampsoppa, grönsakspizza eller vad du kan hitta på.
Där finns full köksutrustning, flera spisar och mikrovågsugn, för att värma det medhavda.Alla föreslås ta med en dikt eller en sång att samlas kring.

Plats: Möckelnföreningarnas hus Balkvägen 9 i Kilsta industriområde (på ovansidan). Föranmäl gärna. Tid: 18:00

Vandring i Fasaskogen

Vandring i Fasaskogen.

Tillsammans med fasaskogsexperten Anders Norudde blir vi även i år gui­dade runt i Fasaskogen att uppleva såväl kultur som natur.

Samling: Sjöviksplan 9:00

Ansvarig: Anders Norudde, 073 055 58 33

Våran klassiker Tio sjöars led

2021-09-18:

Våran klassiker

Tio sjöars led

Än en gång bjuder vi tillsammans med Karlskoga kommun in till Tio sjöars led. Alla som vill vara med tar sig till Svinsjöstugan. Därifrån skjutsas alla vandrarna till startplatsen och går sedan i valfri, egen takt leden tillbaka till Svinsjöstugan. Då visar sig startordningens fördelar. Var och en går i sin egen takt och har sitt eget fordon på plats för att åka hem igen. Här är det plats för alla. De som vill gå i motionstakt och de som vill gå ensamma eller i grupper och titta på det som finns att se efter vägen.

Samling: Svinsjöstugan kl. 9:00

Ansvarig: Jan Öijen 0703—74 85 82

Svampsamla med bestämning av Uno Milberg

2021-09-04:

Svampsamla med bestämning av Uno Milberg

Kl 10 samlas vi vid lokalen för att ge oss ut och samla svamp. Kl 13 kommer Uno Milberg till lokalen för artbestämning av det insamlade materialet.

Ansvarig svampplock: Jan Öijen, 0703—74 85 82
Ansvarig bestämning: Uno Milberg