Kontaktservice

Kontaktservice är en ideell förening som erbjuder besöksverksamhet, följeslagare och kontaktsamtal för äldre och funktionsnedsatta människor

Hösten 2021 på Diggi & Tala

Sittgympa, IT stöd, dans, musik och gemenskap.

Nu år höstprogrammet igång för Karlskogas digitala träffpunkt, Diggi & Tala.

Alla som vill kan vara med och delta.

Ta kontakt med oss! Det enda man behöver är en smarttelefon, surfplatta eller dator.

Tisdagar kl. 10.00: Digital sittgympa med Yvonne Nickelsberg från RF-SISU Örebro.

Torsdagar kl.11.00: Diggi-dans med Liliana. Kroppsutryck, dans och musik.

Diggi-kaffestund 15 minuter före varje aktivitet, då hjälper vi dig med uppkoppling.

Vill du ha individuellt stöd så tar du kontakt med oss så bokar vi en tid som passar just dig!

Vill du låna en surfplatta och prova på? Vi hjälper dig med det också!

Anmäl dig enkelt till våra aktiviteter till: liliana.cortesinsignares@karlskoga.se
Du kan också ringa till 0586-617 44 eller 0586-621 34

För eventuella ändringar i programmet, se Kontaktservice hemsida eller Facebook-sida.

Varmt välkommen!

Kontaktservice årsmöte 2021

Kontaktservice medlemmar har kallats in till årsmöte.

Även övriga medarbetare har bjudits in.

När: 16 juni kl.17.00

Plats: Källaren på Folkets hus

Anmälan senast den 10 juni till 0586-617 44

Alternativ: liliana.cortesinsignares@karlskoga.se

Diggi & Tala. Sommaren 2021

”Nu kan du sommarsurfa på digitala träffpunkten. Diggi & Tala som varit i gång sedan början av året bjuder in gamla och nya deltagare att surfa via smarttelefon, surfplatta eller dator varje torsdag i sommar. Vill du ha individuellt digitalt stöd? Hör av dig till oss så bokar vi en tid! Läs mer: https://bit.ly/3itYG8D

Kontaktservice årsmöte

Kontaktservice styrelse beslutade om att avvakta gällande årsmötet för 2021. Situationen med viruset kan förändras och om restriktionerna lättnar något, hoppas man på att kunna träffas på ett vanligare och traditionellt sätt för mötet.

Styrelsen återkommer med mer information, kallelsen, handlingarna mm

Välkommen till vår nya digitala träffpunkt

Digital Träffpunktsprogram –våren 2021

Välkommen till vår nya digitala träffpunkt och delta i inspirerande samtal, föreläsningar och aktiviteter. Nu startar föreningen Kontaktservice och Karlskoga kommun en digital träffpunkt. Precis som våra fysiska träffpunkter så är Diggi & Tala en plats för social samvaro och aktiviteter såsom sittgympa, föreläsningar, musik m.m. På Diggi & Tala kan du delta i gemenskapen och upptäcka vad du kan göra och uppleva med hjälp av digitala verktyg. Vi hjälper dig gärna att komma igång. Oavsett om du har en smart telefon, surfplatta eller dator så ger vi dig råd och stöd.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

kontaktservice@telia.com

Vill du bli diggivän?

Vi söker dig som är nyfiken på digitala möjligheter och vill stötta andra att komma igång

Föreningen Kontaktservice och Karlskoga kommun vill att flera ska få möjlighet till social samvaro och meningsfulla aktiviteter.

Målet är att inspirera och motivera så många som möjligt att delta i samtal och upptäcka möjligheterna med digitala verktyg.

Inför starten söker vi nu volontärer (Diggivänner) som vill hjälpa andra att komma igång.

Stödet ges via telefon i första hand.

Kan detta vara något för dig? Hör av dig till oss!

• 0586-621 34 Liliana Cortes, samordnare för sociala aktiviteter och förening Kontaktservice. liliana.cortesinsignares@karlskoga.se
  • 0586- 617 44 förening Kontaktservice  kontaktservice@telia.com

Mer information om Diggi & Tala

Internationella frivilligdagen 5 december

Den 5 december varje år firas internationella frivilligdagen runt om i världen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985 och syftet är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt.
Kontaktservice i Karlskoga uppmärksammar det ideella engagemanget lite extra i samband med den här dagen!
Stort tack till alla dessa fantastiska människor, volontärer/frivilliga som gör skillnad!

Inspiration till fysisk aktivitet. Hemmaträning för seniorer

TIPS från Kontaktservice!

Att fortsätta att hålla igång med lite rörelse varje dag ger många hälsofördelar för både kropp, själ och humör.

Friskis&Svettis finns för att ge alla som vill möjlighet att hitta sin egen lust till rörelse. Vi vet att om träning ska bli av måste den vara kul. Och vi vet att rörelseglädje är personlig. Därför är vår träning på många olika sätt. Men oavsett vad du väljer är vår träning en upplevelse för både kroppen och sinnena. Vi är snarare i upplevelsebranschen än i hälsobranschen.

Friskis&Svettis ser träning som en naturlig del av livet. Alla människor behöver rörelse för att må bra. Därför är vår träning en frizon från prestationskrav och skeva ideal. Hos oss får du vara precis den du är.

Vi inspirerar dig att komma igång – och får dig att trivas så att du aldrig vill lägga av. För trivs du kommer du att fortsätta träna. Du blir tryggare, starkare och vågar utmana dina gränser. Du växer som människa och vi som rörelse. Genom åren har hundratusentals människor blivit en del av oss.

Friskis&Svettis är en gemensam nämnare för människor i alla åldrar, livsstilar och intressen. Tillsammans är vi en stolt ideell förening som engagerar och förändrar. Det har vi gjort sedan 1978 – och vi har bara börjat.

.