Motorhistoriska dagen firad

I takt med minskade coronarestriktioner håller Karlskoga motorweteraners verksamhet nu på att återhämta sig. Vårmönstringen måste tyvärr ställas in med en knapp månad senare kunde Motorhistoriska dagen genomföras.

Start som vanligt vid Korpkullen och uppslutningen måste betecknas som god. Eventuella flanörer i centrum kunde njuta av en karavan av välbevarade veteraner som sedan ställde kosan mot Linnebäck på gamla kristinehamnsvägen och därifrån till Degerfors på den kurviga och vackra asfaltssträcka som något förvirrande faktiskt heter Raka vägen…

Från Degerfors gick färden på ”Kosia” till Karlskoga och det hägrande målet på Karlskoga hembygdsgård där nöjda deltagare kunde avnjuta medhav fika och en tipspromenad. Flera deltagare hade åtta rätt av tio möjliga och Alberto Morello var den som kom närmas i sin gissning hur många kola som fanns i en burk. För det fick har en påse Twist. Jonas Blomberg gissade rätt på antalet, 67 stycken, och fick behålla burk och kolor.