Karlskoga Rock & Blues

Målsättning att sprida, stödja och överhuvudtaget befrämja rock och bluesmusiken och dess utövare.

Arkiv: Evenemang

Karlskoga Bluesfestival 3 mars 2018

Karlskoga Rock & Bluesfest Lördagen den 3:e Mars .

8 timmar Rock & Bluesfest med fem band . Allt från Aretha till James Harman
För nittonde gången blir det Rock & Bluesfest i Karlskoga. Återigen på Kupolen vid gamla folkparken. Välkänd mark där allt en gång började. 17,00-02,00 Kom i tid å kläm något från pubmenyn.

Med reservation för ändringar. OBS 18 års åldersgräns.

Entre’ : 300kr
Medlem i Kga R&B Förening : 250 kr
18-25 år : 150 kr  leg kontroll i entren
Gärna kontant betalning i entre’n

Förköp – Tickster, Direkten Nöje & Rösebäcken cykel och  motor

Förköp på Tickster – Klicka här

Kl 17,00 – Dörrarna öppnar

Kl 18,00

Ingela Öhman Trio

www.facebook.com/Ingela-Öhman-Trio-1517732271783098/
Ingela Öhman Trio kommer från Kristinehamn i Värmland. De spelar blues som berör med en något annorlunda instrumentering där det traditionella trumsetet är ersatt av cajun och virveltrumma. Jesper Halling spelar kontrabas, Per Öhman akustisk gitarr och Ingela Öhman slagverk och sång. Repertoaren består mestadels av eget material som Ingela och Per komponerat men även kända och okända bluescovers. Ambitionen är att leverera ett akustiskt sound och ett gott sväng. Vilket de gör med bravur.
Ingela sjunger med mycket värme och känsla eller som någon skrev ”one voice to die for”.
Jesper och Per blev 2014 invalda i Blues Hall Of Fame, Sweden.- Autografläge…..

Ingela Öhamn- Sång, Cajun, Virveltrumma
Jesper Halling- Kontrabas
Per Öhman- Akustisk Gitarr

Kl 19,30

Barrelhouse   Borås

www.facebook.com/barrelhouseband/

Gammal blues rostar aldrig – Ett bluesband med förkärlek till bluesen som 20 och 30-talets sångerskor hade på sin repertoar. Lyssna till Maria Hallins stämningsfulla sång och upplysande mellansnack! Känn vibbarna från förbudstidens USA – Ack å ve

Maria Hallin – Sång
Martin Henriksson – Gitarr
Jan-Ola Mazetti – Saxofon
Sven Karlsson – Bas & trumma

Kl 21,00

Divin Duck

www.facebook.com/rawbluesdivinduck/

Bluesbandet från Upplands Väsby som startade tidigt 80-tal är tillbaka – bättre och råare än någonsin!
Nu är dom tillbaka i Karlskoga efter några bejublade comeback-gigs. Garvade ankor som vet hur man hittar i träsket…..pssst… har vi tur kanske vi får lite Baba Blues eftersom det var härifrån DOM kom- kvack kvack….

Janne Arljung -Gitarr
Thomas Rosén – Bas
Clas Gustavsson – Trummor
Richard Danielsson- Sång, Munspel, Gitarr

Kl 22,30

Tomi Leino Trio   Finland

www.facebook.com/tomileinotrio/
Tomi Leino, denna fantastiska, självlärde bluesgubbe. Många har sett honom på gitarr i Trickbag å vet att han kan hantera en gitarr, men då ska ni veta att han är brutalare på trynorgel…..ihop med Jaska å Mikko så blir detta något helt unikt. Turnerat å spelat i Europa och Skandinavien med bla Mitch Kashmar, James Harman, R.J. Mischo och många fler- Hyvä Suomi .

Tomi Leino – vocals, guitar & harmonica
Jaska Prepula – bass & guitar
Mikko Peltola – drums

Kl 00,00

Hometown Mojos   Borås

www.facebook.com/Hometown-Mojos-118011824891134/
Bluesrockigt band som blandar å ger alltifrån rockin blues till swingin jazz beroende på publiken så här är det fritt fram å önska. Från Roffe W – Elmore James å eget – Woop woop

Peter Grendel, vocals
Martin Henriksson, guitarr
Anders Holmstrtöm, guitarr
Sven Dahlberg, drums
Tommy Söderhagen, bas

Sofie Reed , Russel Jackson, Anne Harris (USA)

Tid 1600- ca 1800
Entre 180/150 ( Medlem) gärna jämna kontanter. Finns även swish
Fullständiga rättigheter = 18 årsgräns.
Nu är hon här igen! Kan det vara så att hon gillar publiken här!!
Sofie behöver nog ingen presentation efter alla gånger hon besökt oss. Russel var med sist och visade varför han lirade med The Great BB King i många år. Nytillskottet på fela, Anne Harris, är en frisk fläkt som hanterar fiolen som ingen annan. Säger bara …se upp för stråken.
En garanterat häftig afton på Gamla Pumphuset alltså. Slit er från soffan, kom ner och ta en fika, pilsner, ett glas vin till maten eller bara en Champis
Pumphuset öppet från 11,00- tills vi går hem.
Psst… har vi tur kan hon ha några ex kvar av sin bok
Väl mött