Gamla Pumphuset 3 December
Entre : 150 kr (120 kr medlem i Kga R&B) Obs gärna kontant betalning Obs
Entren öppnar 19,00
On stage 20,00-22,00

Hot Dog Taylor
Citat från utrikisk recension:
”Superb Swedish blues band that describes its style as ‘juke-joint’. Ranges from simple amplified blues rounds to inspiring jump-blues that’s bound to get anyone dancing!”
https://www.facebook.com/Hot-Dog-Taylor-149738581710043/

Kvällens tema är Hot Dog, både för invärtes och utvärtes bruk.   Gissa kvällens bluesmeny !!!!!   


Fullständiga rättigheter = 18 årsgräns
www.kgablues.se

Recension efter spelning i Borås 27/3 2009
Stadiga herrar tog sig friheter
Cookin’, Scandic Plaza – Hot Dog Taylor

Konsert. Det var så folkligt, festligt och fullsatt på Cookin’ på fredagen att vi nästan får hitta på ett nytt musikbegrepp, ”köpperbärsblues” kanske. För från Kopparberg kommer alltså Hot Dog Taylor, för första gången i stan, ett band rent legendariskt på landets stora bluesfestivaler med en musik som väl mest hör hemma i rhythm ’n’ blues-genren, tryggt förankrad i 50-talet, med en otrolig spelglädje och vilda kast, som då en Fats Domino direkt följdes av Nidälven som munspelssolo.

Fyra stadiga herrar med hög medelålder tog sig alla tänkbara friheter, från totalt orepeterat spel till att i sista avdelningen spela nästan inåtvänt, helt utan paus mellan låtarna och med djup blueskänsla, men ändå med total öppenhet inför det hela tiden fyllda dansgolvet.
Klarast lysande stjärna är gitarristen Mikael Kähäri som vi hört förr i Borås, nu med en teknik och djup särpräglad klang som är det närmaste jag hört Arthur ”Guitar Boogie” Smiths trollkonster. Ibland närmade han sig rentav 20-talets gitarrvirtuoser i houseparty-traditionen.
Sångaren, gitarristen och munspelaren Peter Gustavsson tycktes nästan fjärrstyrd av Kalle Kulas (Lennart Karlssons) djupt originella trumspel. Vild skruvmejseljakt utbröt när sistnämnde för första gången på 32 år spelade sönder virvelns sejarmatta. Basisten Mr Large (Lars) Andersson var en klippa i den förtätade ljudbilden.

Särskilt gladde en annan kopparbergare, Svenne Hedberg, nu musiklärare på Fristads Folkhögskola, med ett nästan Sonny Terry-intensivt munspelande i ett kort inhopp. En Toppenkväll.
Rolf Haglund

Några smakprov Facebook  , Hello Josephine  , Shake your moneymaker ,  Sweet talking mama