Karlskoga Bofors Motorbåtsklubb

Karlskoga Bofors Motorbåtsklubb är belägen i Björkbornshamnen i Karlskoga

Nyheter & Evenemang

Medlemmar i KBMK!

Vi får till styrelsen många påringningar och klagomål på att hastighetsbegränsningen i Timsälven inte hålls. Tänk på att människor som bor efter älven kan bada och ha sina båtar förtöjda i strandkanten, och tänk på vad konsekvensen kan bli om man kör på någon eller skadar någons egendom!

Generell hastighets gräns i Timsälven är 6 knop, och förbi Timsbron och vattenintaget är hastighetsgränsen sänkt till 3 knop. I sjökortet finns alla områden där hastighetsbegränsning råder i Bergslagskanalen.

Ett ledord på sjön är att man visar hänsyn till andra, så låt oss ta med det när vi njuter av båtlivet så att alla runt sjösystemet får en fin sommar.

Styrelsen KBMK

Covid 19

HAMNEN

Under det läge vi befinner oss i gällande smittspridning av covid 19 har handsprit och decinfektionsmedel placerats på toaletten samt hamnkontoret, och alla brukare av faciliteterna uppmanas att använda detta innan och efter besök på dessa platser.
Låt sunt förnuft råda i kontakter med andra under arbete och besök i hamnen

HOLMEN

Under gällande förutsättningar har styrelsen beslutat att klubbstugan på Holmen tills vidare hålls stängd.
Sanitetshuset hålls öppet, men alla medlemmar uppmanas till att använda sunt förnuft efter omständigheterna gällande smittspridning i nyttjandet av dessa.
KBMK tillhanda håller handsprit och decinfektionsmedel att använda före och efter besök på toaletterna

Styrelsen KBMK

Arbetsplikt Björkbornshamnen vår och höst 2020

En förändring i år är att de tidigare 2 st fasta arbetsdagarna slopas och ni kan nu  själva dagar för vilket uppdrag du vill jobba med.

Kontakta ansvarig för uppdraget

1.Hamnkontoret (Boo Andersson tfn 070-669 04 52)
a. Nya fotplåtar och hängrännor
b. Målning hamnkontoret och Kiosken
c. Justering pallning hamnkontoret
d. Byte låscylinder, (hamnmästaren)

2.Kranen (Roland Arkelius tfn 070-662 70 69)
a. Översyn elkablar
b. Tryckluftsanslutningar utsida kranbod

3.Vagnen (Joakim Eriksson tfn 070-911 95 06)
a. Trädäck
b. Byta låscylinder (hamnmästaren)
c. Nytt golv invändigt
d. Ny ruta plexi eller glas
e. Möbler

4.Vagnplatser (Roland Arkelius tfn 070-662 70 69)
a. Fortsättning el-dragning till vagnplatser

5.Grinden (Torbjörn Hammarbäck (tfn 070-639 15 13)
a. Gångjärn

6.Yttre staket (Jan Jern tfn 073-705 74 62
a. Generell översyn, laga förbättra

7.Bryggor och bommar (Tomas Spennare 070-775 43 11
a. Olja in brygg plank
b. Byta ut band på plasttunnor
c. Tillgänglighet till spångarna vid båtrampen (plank)

8.Traktor (Anders Karlsson)
a. Service (Bitr. hamnmästare)

9.Gräsklipparskjul (Dan Eriksson)
a. Dörr

10.Tippkärra
a. Reparation sidolemmar och flak

Mörkare tider

Nu börjar det bli mörkare ute och kring denna tid på året så har det hänt att vi haft oönskade besök i hamnen.

Det är därför en fördel om man vill sova över i hamnen eller på annat sätt ha en extra koll på vårt område.

Vi har inte direkt fått in några rapporter om att någon haft några problem i år  eller blivit av med något men skulle så vara fallet vill vi att man anmäler det till Styrelsen

Ordf

Torgny Bergström

Säsongen 2019 är här

Nu är säsongen igång,  nu finns uppdaterad kalender med hamnkontorstider och jourlista för hamnen, även arbetsdagar och andra evenemang finns  sedan tidigare

Skulle du sakna någon aktivitet som borde vara med i kalendern så hör gärna av dig.