PÅ GRUND AV DET RÅDANDE LÄGET MED CORONA ÄR SAMTLIGA AV DE KVARVARNADE PROGRAMPUNKTERNA UNDER VÅREN INSTÄLLDA!
(Om läget blir bättre och någon vill visa sin trädgård senare i sommar kan det bli aktuellt)

Här finns hela programmet i pdf-format:
Program_vår-sommar_2020

26 januari kl. 14.00, ”Odla smart”, Rävåskyrkan

Joel och Maria Holmdal från andelsjordbruket Rikkenstorp i Grängesberg besöker oss och berättar om hur man kan tänka smart när man odlar. Det handlar om kretslopp, kompostering och andra lösningar. Ta med era vänner, även icke medlemmar är välkomna. Entréavgift som också inkluderar fika. Lotteri.

22 februari kl. 09.00-14.00, Beskärning av fruktträd

Göran Hellzén lär oss beskära fruktträd. Först blir det ca 2 timmar teori och därefter praktik med klippning av ett par olika träd. (Vid olämpligt väder kan det bli framflyttat till en senare lördag). Avgift 200 kr per person. Anmälan och mer information: Eva Sahlberg Blom  tel. 070-305 41 56.

8 mars kl. 14.00, Årsmöte, Rävåskyrkan

Årsmötesförhandlingar. Därefter berättar Johnny Ammer, svampkonsulent, svampodlare och ägare till Svamphuset i Höör, om hur man själv kan odla svamp. Produkter kommer att finnas till försäljning. Fika och lotteri.

2 april kl. 18.30 (observera tiden), Extraöppet på Bergslagscenter

Bergslagscenter har extraöppet så att vi kan handla med 20 % rabatt mot uppvisande av medlemskort (ej kampanjvaror). Fika finns att köpa.

10 maj kl. 14.00, ”Det där med blommor och bin” – besök på bigård

Vid ett medlemsmöte i oktober berättade Lars Malmros om bin, biodling och hur vi kan gynna pollinerande insekters liv. Nu är vi välkomna att besöka familjen Malmros bin, som bor på Noravägen 19 i Karlskoga.

16 maj kl. 11.00-15.00, Plantmarknad vid Bofors stationsområde

I samband med Kultur- och föreningskalaset anordnas den populära plant-marknaden där medlemmar säljer plantor, växter mm från egna odlingar. Alla är välkomna att sälja och att handla. Anmälan och information om försäljning: Eva Sahlberg Blom, tel. 070-305 41 56
23 maj kl. 15.00, Extraöppet på Svedrins trädgård

Svedrins trädgård i Rudskoga har extraöppet så att vi kan handla med 25 % rabatt mot uppvisande av medlemskort. Om du behöver skjuts, kontakta Eva Sahlberg Blom  tel. 070-305 41 56.

30 maj kl. 10.00-15.00, Klockargårdens handelsträdgård

Denna dag ger Klockargården 15 % medlemsrabatt mot uppvisande av medlemskort. Om du behöver skjuts, kontakta Kerstin Birkenflo Lilja,  tel. 070-200 67 22

Öppen trädgård i Karlskoga – när trädgården är som bäst

Öppna din trädgård för andra under ett par timmar! Annonsering sker en vecka före visningen via e-post, Facebook, hemsidan och/eller förenings-meddelande. Om du vill öppna din trädgård för medlemmarna, meddela Lena Pöpke  tel. 070-223 99 28