”Odla smart”

Joel och Maria Holmdal från andelsjordbruket Rikkenstorp i Grängesberg besöker oss och berättar om hur man kan tänka smart när man odlar. Det handlar om kretslopp, kompostering och andra lösningar.

Ta med era vänner, även icke medlemmar är välkomna.

Entréavgift som också inkluderar fika. Lotteri.

Beskärning av fruktträd

Göran Hellzén lär oss beskära fruktträd. Först blir det ca 2 timmar teori och därefter praktik med klippning av ett par olika träd. Avgift 200 kr per person. Max 10 personer.
Samling kl. 09.00 i Vuxenskolan, Vinäsvägen 8 i Karlskoga (i korsningen vid Circle K tar du av mot Bofors och tar första vägen till höger så kommer du till parkeringen)
Anmälan (krävs) och mer information: Eva Sahlberg Blom  tel. 070-305 41 56

(Vid olämpligt väder kan det bli framflyttat till en senare lördag).

FULLBOKAT – OM DU ANMÄLER DIG KOMMER DU ATT FÅ PLATS PÅ RESERVLISTA

Årsmöte med föredrag om svampodling

Årsmötesförhandlingar.

Därefter berättar Johnny Ammer, svampkonsulent, svampodlare och ägare till Svamphuset i Höör, om hur man själv kan odla svamp. Produkter kommer att finnas till försäljning.
Fika och lotteri.

Extraöppet på Bergslagscenter

INSTÄLLT!

Bergslagscenter har extraöppet så att vi kan handla med 20 % rabatt mot uppvisande av medlemskort (ej kampanjvaror).

Fika finns att köpa.

OBS: Inget insläpp före 18.30!

”Det där med blommor och bin” – besök på bigård

INSTÄLLT!

Vid ett medlemsmöte i oktober berättade Lars Malmros om bin, biodling och hur vi kan gynna pollinerande insekters liv. Nu är vi välkomna att besöka familjen Malmros bin, som bor på Noravägen 19 i Karlskoga.

Plantmarknad vid Bofors stationsområde

STÄLLS TROLIGEN IN! UPPDATERAS NÄR DEFINITIVT BESKED KOMMER!

I samband med Kultur- och föreningskalaset anordnas den populära plantmarknaden där medlemmar säljer plantor, växter mm från egna odlingar. Alla är välkomna att sälja och att handla.

Anmälan och information om försäljning: Eva Sahlberg Blom,  tel. 070-305 41 56

Extraöppet på Svedrins trädgård

INSTÄLLT!

Svedrins trädgård i Rudskoga har extraöppet så att vi kan handla med 25 % rabatt mot uppvisande av medlemskort.

Om du behöver skjuts, kontakta Eva Sahlberg Blom
tel. 070-305 41 56.

Öppen trädgård i Karlskoga – när trädgården är som bäst

Öppna din trädgård för andra under ett par timmar!

Annonsering sker en vecka före visningen via e-post, Facebook, hemsidan och/eller föreningsmeddelande.

Om du vill öppna din trädgård för medlemmarna, meddela Lena Pöpke tel. 070-223 99 28

Trädgårdsresa till Västergötland den 13 juni och den 27 juni

BÅDA RESORNA INSTÄLLDA!

Kontaktperson: Kerstin Birkenflo Lilja

Resan den 13 juni är fullbokad men
vi kör samma resa en gång till den 27 juni! Även den är fullbokad men det finns plats på reservlistan. Anmäl till Eva Sahlberg Blom

Här finns ett dokument med mer information om resan (båda datumen har samma informationsbrev):
Endagsresa 13 juni 2020

Betala resan 13 juni senast den 15 mars och resan 27 juni senast den 31 mars på Plusgiro 289002–8 eller Swish 1236898753
Resan kostar 500 kronor per person.
Glöm inte att ange ditt namn och ordet "resa"