Öppen trädgård i Karlskoga – när trädgården är som bäst

Öppna din trädgård för andra under ett par timmar. Vi vill gärna se olika typer av trädgårdar. Annonsering sker ca. en vecka före visningen via e-post, Facebook, hemsidan och/eller föreningsmeddelande.

Om du vill öppna din trädgård för medlemmarna, meddela Lena Pöpke (du kommer till hennes e-post om du klickar på namnet) tel. 070-223 99 28

Föredrag: ”Odla blommor och grönt tillsammans!”

Låt dig inspireras av Anette och hennes fina potager (köksträdgård på franska) på Boäng! I sitt föredrag berättar hon om vilka grönsaker och blommor som passar att odla ihop, jordförbättring, olika odlingsmetoder, bra sorter och förädling samt förvaring av den egna skörden.

Följ gärna Anette på bloggen daylily-potager.blogspot.se Föredraget är gratis förmedlemmar och trädgårdsföreningen bjuder på fika, eftersom vi firar 80-årsjubileum.
Anmälan till Eva Eriksson  Tel. 070-345 07 67

Föredrag ”Skörda, lagra, laga”

Odlaren, författaren och trädgårdsbloggaren Johannes Wätterbäck från den välkända bloggen Farbror Grön tipsar om hur och när man bäst tar vara på sin skörd.
Följ gärna bloggarduon på www.farbrorgron.se

Föredraget är gratis för medlemmar och trädgårdsföreningen bjuder på fika, eftersom vi firar 80-årsjubileum.

Anmälan till Eva Sahlberg Blom tel. 070-305 41 56

Gör din egen julgrupp

I denna workshop gör vi julgrupper och kransar. Anja visar även hur floristerna gör rosetter av tygband och ståltråd. Blommor, kärl och dekorationer finns att köpa på plats till bra pris. Ta gärna med dig egen kruka, korg eller annat kärl som du vill göra en dekoration i.

Max 10 deltagare, pris 200 kr inkl. fika + blommor och material. Anmälan till Anja Weidt, tel 070-670 92 77

Lokal:Villingsbergsgården (campingen)