Karin Ward 
Som jag ser det - Skulpturer i dagsljus

"Under ett långt liv och ett envist arbete med min konst har det hänt mycket i världen. Även inom konsten har det varit stora revolutioner, men jag har strävat vidare med mina bilder. 

Jag följer aldrig trender, vill bara som Ferdinand: sitta under korkeken och lukta på blommor. Men det är klart att jag påverkas och engagerar mig i det som händer omkring mig i livet. Och det syns i mina bilder, även om jag kanske inte märker det förrän efteråt.

Ofta byter jag material. När ett material jag jobbat med börjar gå för lätt byter jag till ett annat, outforskat. På det sättet blir arbetet aldrig ointressant för mig. Det är nog därför också som jag flyttar så ofta.

Visst, jag vill ha utmaningar även vad gäller omgivning. Nya människor, nya kulturer, nya vyer. Det stimulerar mig. Ibland kan det komma en doft som påminner mig om Kairo! Då längtar jag tillbaka så magen knyter sig. Ibland doftar det som i Paris! Och ibland surrar bina som på Västersäter."

Karin Ward (f. 1940 i Ljusdal) är utbildad på Konstfack och verksam som skulptör i Örebro. Hon har gjort ett stort antal utsmyckningsuppdrag, och är bland annat representerad vid Bibliotheca Alexandrina, Egypten, ”Konst på hög”, skulpturpark Kvarntorp, Kumla, Svenska Ambassaden i Kairo, Egypten, Universitetssjukhuset, Örebro, Ulleråkers sjukhus, Uppsala,, Stadsbiblioteket, Örebro och hos Statens Konstråd. Åren 2010 och 2011 deltog hon i den internationella konstmässan Carrousel du Louvre på Louvren i Paris

Arr. Karlskoga Konstförening i samarbete med Karlskoga Konsthall

Invigning den 3 oktober kl. 11.00
Varmt Välkommen!

AFFISCHKarinWard