Utställare är Dag Hultcrantz och Marie Rönnberg som driver Galleri Södra Ås i Sunne samt Zoe Eskes, multimedieartist och fotograf från Bö i Telemark, Norge.

 

Dag Hultcrantz har arbetat med lera, ljud och form i mer än 20 år, och är en av de få i Norden som behärskar konsten att göra musikinstrument av lera – okarinor. Dag gör också stora ljudskulpturer med djup expressiv ton, och har kurser och workshops i hur man tillverkar ocarinor och ljudskulpturer.
Du kan läsa mer om Dag Hultcrantz om du klickar här

 

Marie Rönnberg arbetar med måleri, teckning och grafik. Målningarna görs ofta i stort format, och motiven kan vara möten mellan människor i form av scener där det händer saker. Det är bilder i bilden, hon förvränger och förvrider för att nå fram till uttryck. Som betraktare behöver man ta sig god tid. I Maries arbetsprocess är teckningarna mer direkta och kan vara uppslag som inspirerar till scenerna i hennes målningar.
Du kan läsa mer om Marie Rönnberg om du klickar här

 

Zoe Eskes är en multimediaartist och fotograf, född i Nederländerna 1985. Hon är utbildad i The art academy ‘st Joost’ i Den Bosch, Nederländerna. 2010 flyttade hon till Norge 2015 där hon startade en egen studio i en gammal äggfabrik. ”Art has been a place where i can  express myself, in some sense create my own world and change my perspective on life.”
Du kan läsa mer om Zoe Eskes om du klickar här. 

 

VERNISSAGE DEN 5 OKTOBER KL 11.00

 

Anordnas med stöd av Sveriges konstföreningar