Karlskoga Konstförening

Vill väcka och sprida intresse för konst i närområdet

Årsmötet 2020

Söndagen den 15 mars kl. 15.00 i Konsthallen.

Alla medlemmar hälsas välkomna till årsmötet.

Efter sedvanliga förhandlingar kommer Karlskoga kommuns förre kultursekreterare, Göran Persson, att berätta om grafik i anslutning till den pågående utställningen av grafikstipendiat Kersti Rågfelt Strandberg.

Årsmöteshandlingar
Årsmöte_Dagordning_konstföreningen_2020

Konstföreningen_Verksamhetsberättelse_2019

protokoll årsmöte:2020 Karlskoga konstförening

Vårsalongen 2020 (VÅRSALONGEN INSTÄLLD PGA CORONAPANDEMIN!)

VÅRSALONGEN INSTÄLLD PGA CORONAPANDEMIN!

Välkommen till den populära Vårsalongen 18 april – 10 maj.

HEDERSUTSTÄLLARE: GÖRAN THUNFELT

Här är de viktiga datumen:

- Inlämning av verk den 1 och 2 april (nedladdningsbar information och anmälningsblankett finns här nedan)
Jurybedömning den 6 april. Juryperson är konstnären Birgitta Burling från Stockholm.
Hämtning av icke antagna verk den 8 och 9 april
Vernissage den 18 april kl. 10.00-14.00, med invigning kl. 11.00.

Här finns blanketter för er som vill anmäla konstverk till Vårsalongen

Inbjudan Vårsalongen 2020
Anmälan Vårsalongen 2020

Sommarutställningen 2020 – UNG KONST

18 juli - 2 augusti med start den 18 juli kl. 10.00.

Till Konstföreningens åtagande hör att främja de ungas deltagande i verksamheten. Därför presenterar vi några av Karlskogas unga konstutövare i årets sommarutställning.

Linda Andersson har tidigare deltagit i Vårsalongen och gjort sig känd för sin skickliga airbrusch-teknik. På sistone har hon inspirerats mer av jugendstil. Hon har även deltagit i Konst Runt Möckeln

Lina Sandell har alltid målat och tecknat. Hon är utbildad vid Karlskoga folkhögskolas konstnärliga utbildning. Lina har haft utställning i Smältarbyggnaden i Degerfors 2019, tillsammans med Jonathan Östman. Hon är akvarellist men använder även olja och digitala bilder. Hennes landskap och porträtt har en dov, mörk och mystisk atmosfär.

Fina Saxin, yngst i gruppen, har redan deltagit i en Vårsalongen. Hon målar flitigt, mest akvarell, men även akryl.

Jonathan Östman är utbildad vid Karlskoga folkhögskolas konstnärliga utbildning samt vid en konstskola i Hjo. Hans fantasivärld är ganska mörk.

AFFISCHUngaKonstnärer

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA UTSTÄLLNINGEN PÅ ETT TRYGGT OCH SÄKERT SÄTT - VI KOMMER GIVETVIS ATT FÖLJA DE REKOMMENDATIONER OCH RESTRIKTIONER SOM FINNS MED ANLEDNING AV DE RÅDANDE OMSTÄNDIGHETERNA TILL FÖRLJD AV PANDEMIN.

Konstresa den 12 september

NU PLANERAR VI ATT GENOMFÖRA RESAN DEN 12 SEPTEMBER, MED RESERVATION! NY ANMÄLAN KRÄVS. OM DET FINNS RESTRIKTIONER AVSEENDE DELTAGARANTAL KOMMER ANMÄLNINGSDATUM ATT GÄLLA SOM TURORDNING.

Konstresan går till Värmland, lördagen den 12 september.
Årets resa innefattar besök hos:

• Anmälan till Siv Anderson 0586-521 83, 070-53 92 962 eller AnnCharlotte Andersson 0586-350 18, 070-239 03 70
  • Avresa: Kl.08.00 från Karlskoga busstation. Hemkomst ca kl.18.00.
  • Pris 500 kr för medlem i Karlskoga Konstföreningen och 650 kr för icke medlem. I priset ingår: resa, förmiddagskaffe, inträden och visningar, lunch och naturligtvis trevlig samvaro. Avgiften för resan sätts in på Konstföreningens plusgirokonto 38 53 21-5. Glöm inte att skriva namnet och att ange ordet ”resa”.

TA MED VÄNNER OCH ANFÖRVANTER TILL EN TREVLIG LÖRDAG I KONSTENS TECKEN!
Här finns en pdf-fil med information om resan (även om datumet är förändrat kommer resan att genomföras enligt den planering som finns i informationen).
Resa Värmland 2020

Höstutställningens vernissage

Välkommen till vernissage för höstutställningen där Karin Ward är utställare.

Invigning kl. 11.00
Det bjuds alkoholfri dryck och tilltugg

Varmt Välkommen!

Höstutställning med Karin Ward som utställare

Karin Ward
Som jag ser det -Skulpturer i dagsljus

"Under ett långt liv och ett envist arbete med min konst har det hänt mycket i världen. Även inom konsten har det varit stora revolutioner, men jag har strävat vidare med mina bilder.

Jag följer aldrig trender, vill bara som Ferdinand: sitta under korkeken och lukta på blommor. Men det är klart att jag påverkas och engagerar mig i det som händer omkring mig i livet. Och det syns i mina bilder, även om jag kanske inte märker det förrän efteråt.

Ofta byter jag material. När ett material jag jobbat med börjar gå för lätt byter jag till ett annat, outforskat. På det sättet blir arbetet aldrig ointressant för mig. Det är nog därför också som jag flyttar så ofta.

Visst, jag vill ha utmaningar även vad gäller omgivning. Nya människor, nya kulturer, nya vyer. Det stimulerar mig. Ibland kan det komma en doft som påminner mig om Kairo! Då längtar jag tillbaka så magen knyter sig. Ibland doftar det som i Paris! Och ibland surrar bina som på Västersäter."

Karin Ward (f. 1940 i Ljusdal) är utbildad på Konstfack och verksam som skulptör i Örebro. Hon har gjort ett stort antal utsmyckningsuppdrag, och är bland annat representerad vid Bibliotheca Alexandrina, Egypten, ”Konst på hög”, skulpturpark Kvarntorp, Kumla, Svenska Ambassaden i Kairo, Egypten, Universitetssjukhuset, Örebro, Ulleråkers sjukhus, Uppsala,, Stadsbiblioteket, Örebro och hos Statens Konstråd. Åren 2010 och 2011 deltog hon i den internationella konstmässan Carrousel du Louvre på Louvren i Paris

Arr. Karlskoga Konstförening i samarbete med Karlskoga Konsthall

Vernissage den 3 oktober kl. 10-14.00