Konstresan till Vaxholm och Villa Akleja blev en innehållsrik dag för de 36 deltagarna. Claes Mosel med hustru Sanna Evers bjöd frikostigt på sitt hem.

Efter en intressant film om Villa Akleja berättade Claes om sitt konstsamlarliv, om konsten i huset och om konstnären och husets tidigare ägare J.A.G. Acke. Villa Akleja var då en samlingspunkt för konstnärer och författare som Zorn, von Heidenstam m.fl.
Den utmärkta lunchtallriken intogs i de olika salongerna där väggarna var klädda med konst. Efter lunch berättade Sanna om den relativt nyss införskaffade samlingen av Marie Kröyer, ett fynd som gjordes på en vind mer än 40 år efter hennes död. Marie Kröyer var först gift med Severin Kröyer och bodde sedan många år med Hugo Alfv´en.
På hemvägen blev det fikastopp i Arboga som avslutning på denna intressanta dag. 

(Fler bilder finns i galleriet)  
/Siv Andersson