Kalle Anka Ligan

Detta gäng består enbart av golfnördar i alla storlekar.

Damtävling, då får äntligen Pirre vinna!

I årets tävling från damtee stod det snart klart vilka riktiga kärringar vi har i ligan. I framkant bland fruntimren låg naturligtvis Pirre (70) som p g a den kortare banan för en gång skulle höll hela rundan ut. Även Peo (70) på andra och Örjan (74) på tredje drog fördel av en mindre fysiskt utmanande bana.

Ligans bästa damswing!

Om man tittar i andra änden av resultatlistan så är vi inte förvånade att vi hittar Smashy på sista plats, riktiga grabbar spelar från 57, minst! Men det hindrade honom ju inte från att briljera när han så kände för det:

Jag kan när jag känner för det, tap-in birdie, en av två.

Dagens Berg-o-dal bana tror jag att Bjölla stod för med -4 efter 4 hål + 2 efter 7 hål och tillbaka på +-0 men goda 20 poäng ut. Fågel, fisk eller mittemellan? För Bjölla brändes det på alla nivåer men applåder för hela nio 3 poängare.

Hetast på alla nivåer!

Andra observationer från rundan är att av de som jagade birdieligans hederspris så hade såväl Leo, som Gunvald och PM två birdies i kortet medan WebbRed tryckte till med hela tre efter att ha värmt upp på bästa sätt:

Två Ipren och tre pilsner så sitter slagen!

Nu åker vi hem och styrketränar över midsommar för nästa gång är vi tillbaka där vi ska, dvs herrtee. Under tiden så njuter vi av följande bildspel:

Alltid kompisgolf i vänlig inkännande atmosfär.

Gunvald hade ju inte behövt att gå och lagt stallströ i brödet!

 

Runda 8 jämnast hittills.

Mellan första och sista spelare så skilde endast 11 slag, men en vinnare ska koras och det är vår allas Ronny BÜRSTNER som tar förstaplatsen på hets med 71 pinnar före en trio av 71:or bestående av i tur och ordning; Hanberg, Pirre och JR. Och så här nöjd blir man om man har en BÜRSTNER hemma:

Vi noterar att Pirre tar sitt supporterskap av Liverpool till en ny nivå då han i sann Liverpoolanda än en gång faller på målsnöret efter att ha tagit en stark ledning med 23 ut.

Aldrig får man vinna!

I övrigt noteras att Mini börjar hitta formen och vinner in på 23 och att Gunvald är tillbaka i gott slag med två fåglar och tre närmast hål. Den killen har inte bara matjord i fickorna, han har en rejäl skopa hästgödsel också.

Bildminnen att njuta av:

Dagens överlägset bäste kommunalerö stärker sig inför baknian.

Stilstudie av dagens bästa Anders.

Smash och Mini har lagt sig taktiskt kort och vänster på 13 för att undvika skogsbesök, genialt!

Vi hade i alla fall tur med vädret.

Första officiella sommarrundan avgjordes under optimala förhållanden. Lagom varmt, fri sikt, lite vind och kiosken öppen. Vad kunde möjligen gå fel?

Det mesta visade det sig och inte ens dagens vinnare visste tydligen vart bollen var på väg:

Va f-n, nån som såg vart den tog vägen? Nä! Näpp! Inte en aning.

Trots ovanstående mindre glitch så stod Smash för säsongens andra seger när allt var räknat och klart och det räckte gott med en 73:a för förstaplatsen. Tvåa bli min kära kommunkollega JR med Classe på tredjeplatsen strax före Pirre som aldrig får vinna. Men Pirre, än en gång så uppmanas du att ta upp konditionsträningen, 19 ut och 12 in tyder än en gång på lite dålig kondis, du tror väl inte att man kan köra gegenpress i fyra timmar utan att löpträna?

Classe tar tvåan ut på 18 där han slår JR på hets medan Smash spurtar in på 18, inte alls tätt följd av WebbRed som tar JR på hets med 15 stycket.

Närmast hålet kom Henna, JR, Smash och WebbRed. Dagens allroundsegrare blev definitivt Smashy med närmast hål, flest poäng, vinst in och totalt och två birdies. Även JR hade två birdies men det blir ett 30%-igt avdrag för spel från damtee!

I Samuel Becketts klassiska teaterpjäs står de tre golfarna Larry, Jorra och Bürstner på en landsväg under ett träd och väntar förgäves på den mystiske Godot. De väntar och väntar, diskuterar livets små och stora frågor, bråkar, sjunger och gråter.

Kalle Anka nivån är återställd.

Namnbytet är inställt, ordningen återställd, vi spelar än en gång golf på Kalle Anka-nivå.

På runda 5 visade vi var det kollektiva skåpet ska stå, och det är stabilt fastskruvat på Kalle Anka nivån igen. På 14 spelare lyckades vi scora 14 åttor, 9 nior och 5 tior och det var väl fördelat över hela gänget med två undantag:

Han är helt enkelt för bra för oss vanliga ankor!

dagens vinnare, Leo (applåder), och Classe som inte heller fick 8,9 eller 10 i protokollet men lyckades vara jämndålig på hela rundan. En bedrift i sig då det svängde rejält i ledningen i takt med vädret. ÖB tog som vanligt befälet och gick ut med en stark 20-poängare, tätt följd av Pirre på 19. Tyvärr ligger väl inte konditionen i topp på dessa två herrar som kroknade rejält på andranian där istället Hanis dök upp som en dark horse och hade ledningen med 4 slag efter 12 spelade hål.

Den ledningen slutade här:

Hanis röjer skog utan såg!

Tegens totala genomklappning ledde till att fältet i stort sett var öppet för alla som kunde slå ett rakt slag över 150 meter, vilket visade sig vara väldigt få, och det slutade med att Leo vann på +6, Mini var tvåa på +6 och Larry tog en övertygande tredjeplats på +7. In vann Per W med 17, följd av Mini på 15. Hedersomnämnanden går självklart till Per-O och Per J som i tandem lyckades vinna varsinna två närmast hål (inse att det snart bara är pensionärer som heter Per).

Kvällens övriga ögonblicksbilder:

Coach Alm gjorde sitt bästa med starka motiverande samtal på första tee, men vad hade han för material att jobba med?

Dagens bästa Anders, +19, konkurrensen var inte direkt mördande.

Vilken kvalitet, vi får byta namn snart!

– Du vet att jag hade en så här lång putt för birdie på sista? – Spelar ingen roll, jag har bättre hets!

Årets fjärde runda är till ända, och frågan är om vi inte måste fundera på namnbyte till något mer passande, nånting med Heroes eller Super eller liknande för nu jäklar spelas det golf på hög nivå (allting är relativt naturligtvis, men med Kalle Anka-mått mätt). Sex spelare går under 72 netto och 11 birdies noterades (där Wessa, ovan vänster noterades för 3!)

Vinsten gick till slut till Henna (ovan höger) på netto 67, som dessutom avslöjade hemligheten till sitt förbättrade spel under rundan. Han har nedprioriterat kärlekslivet och gjort stora framsteg. Undertecknad kan intyga att det finns ett samband med tanke på föregående års form jämfört med årets.

Hanis (ovan centralt) knep andraplatsen på 68 medan Gunvald höll sig i bakgrunden, inte bara på bilden, men även på banan.

Smash kniper tredjeplatsen på 69.

Hedersomnämnanden går till Jensa, som startar med 22 p ligger -10 efter 14 hål men får en lite blöt avslutning på kvällen som förstör totalen, och Larry, som inte tappar humöret (jo det gjorde han faktiskt ett tag men återfann det) och avslutar även han med 22 p. Surt dock för Larry att Hanis skulle komma ”mer än dubbelt så nära” på 16.

Kvällens porträttbilder:

Z, du ser lite sliten ut, jag kan ta din plats!?

Jag bara provkör åt Claes.

Nån som har ett par badbyxor att låna ut?

ÖB tar befälet!

Under första torsdagsomgången var det ingen diskussion om vem som bestämde; det var vår egen ÖB från start till mål. Han genomförde sin attack med en kirurgisk precision som manifesterades i 22 poäng ut, 22 poäng hem och imponerande 64 slag netto totalt.

 

 

Vi gör ett extra långt hopp till den övriga rapporteringen eftersom ÖB var så överlägsen, men lite längre ned i listan följer Gunvald och Larry på vanligtvis mycket respektabla 70 där Gunvald tar andraplatsen på bättre hets (men BARA en birdie idag, formen kanske börjar svaja). I poängligan lyckas Wessa få ihop lika många poäng som ÖB men han får nog värma upp bättre nästa vecka. Behövs nog minst en till pilsner så att han är med redan från start. Att kvaliteten finns där är uppenbar efter ännu en närmast hål vinst på 16. De andra grabbarna som hittade hålet var Bjölla, Mini och Nisse (den sistnämnde inte så överraskande som man kan tanke på att han övat upp hålvanan väsentligt under senaste året).

Slutligen noteras att Majoren slog Jack Sparrow i Andersligan.

Bildspel från omgången: