Välkommen till Framtidsdagen 2020!

Vi har samlat en rad spännande inslag gällande omställning och hållbarhet! Du kan givetvis se klippen och dela med vänner för att sprida kunskap om olika hållbarhetsfrågor.

Håll till godo 🙂

/Hälsningar Möckelnföreningarna och bildningsförbunden i Karlskoga/Degerfors

Välkommen till Framtidsdagen 2020!

REkO-Ring Karlskoga – Jaana Pettersson berättar om REKO-ring Karlskoga

Villingen andelsjordbruk – Odla tillsammans!

Kvinnoförening mot våld – För ett jämlikt samhälle

Bilda – Prepping

Trädgårdsföreningen Karlskoga – Ett samtal om pollinerarnas betydelse för människor.

Karlskoga naturskyddsförening – Intervju med Pella Thiel

Karlskoga folkhögskola – en del av en hållbar framtid

ABF – Folkets Trädgård Ställdalen

Karlskoga klimatnätverk

Tack för du tittat på Framtidsdagen 2020!

Sensus Örebro län

Höst i trädgården
Livesändning 3 oktober 13:30 - 14:00

Som en del av Framtidsdagen sänder vi denna liveföreläsning som kommer att handla om höstfix i trädgården inför vintern. Vi kommer även snacka odling, pallkragar, täckodling och grönsaker.

Till liveföreläsning

Byxknämonster- Lär dig fixa barnens hål på knäna!
Livesändning Torsdag 22 oktober 18:30 - 19:30

Välkommen till ett pass i hur man kan laga barns kläder. Detta är en del av Örebro kommuns utmaning ”Fixa plagget” och framtidsveckan 2020 i Örebro län.

Till Onlineevenemang

Fritidsbanken Karlskoga

Fritidsbanken som ett bibliotek fast för fritidsartiklar.

Besök Fritidsbanken

Karlskoga naturskyddsförening

Intervjun med Pella Thiel
Jag Jord Jag Vatten Vättern

Se Intervju

Hoppet av Johan Ehrenberg
Det handlar om den fantastiska solenergin.

Se Hoppet

Ingrid och Nikolas Berg, Medskaparna - lärande för hållbarhet

Ingrid och Nikolas Berg samtalar med Caroline Nordvall i Change Leaders podcast om en kursvecka i Ramsele, "Bymester - en värld bortom corona". Den handlade om att bygga bygemenskaper med lokala svar på globala kriser. Veckan är ett koncentrat av den ettåriga kursen "Framtidens by - bredbandsbullerbyar" vid Karlskoga folkhögskola.

Frågor att ha med sig i lyssnandet: Vilket sorts liv längtar du efter? Skulle du kunna vara del av en modern, hållbar bygemenskap (på landet eller i staden) som söker lokala svar på globala kriser? Där en stor del av maten produceras lokalt? Där huvudsyftet är att bygga tillitskultur, i fred med jorden ... eller andra frågor som dyker upp!

Lyssna på podd