Folkuniversitetet Örebro

En till Möckelnföreningarna webbplats

Föreläsning: Hur jag blev frisk från diabetes typ 2?

Om Föreläsningen:

Möt Ann-Charlotte Svensson, konstnär och beteendevetare som bor strax utanför Askersund i Hammar med sin familj. Hör hennes berättelse om sin bakgrund och hur hon fick sin diabetesdiagnos för drygt ett år sedan. Det påverkade henne och förändrade hennes liv. Hör henne berätta hur sjukdomen fick henne att att ta ett avgörande beslut och bara efter några månader hade hennes blodsocker minskat så pass så att det hade hamnat på friska värden.

Vad är hennes hemlighet? På föreläsningen får du svaret.

Plats: Bofors gamla station, Korpkullsvägen 7 B, Karlskoga

Kostnad: 50 kr

anmälan sker till: www.folkuniversitetet.se/orebro/kurser

Kontaktperson: annelie.jansson@folkuniversitetet.se

Skapa och Må Bra

Skapa och må bra är en kurs för Dig som vill må bättre och stressa mindre.

Genom kreativt skapande ges du möjlighet att få de verktyg som krävs för att leva en mer stressfri vardag. Målsättningen är att deltagarna utifrån kreativt skapande, samtal och processinriktat måleribaserat på bildterapeutiska metoder får möjligheter att hitta sina inre resurser, stärka den psykiska hälsan och motverka ohälsa.

Kort och gott: Skapa och Må Bra!

Ledaren till kursen heter Anki Lööw Viinikka som är konstnär, specialpedagog och certifierad bildterapeut.

Bofors gamla station: Platsen är unik och tar oss tillbaka i svunna tider.

Fredagar kl 14-16:15

Välkommen!

Kurs i Hållbart Mode

Vårens kurs i Hållbart Mode!

Lär dig att göra om och göra nytt – Hållbart Mode

Nu har du chansen att under 5 kvällar få inspiration till att sy om och skapa nya coola kläder, väskor under ledning av kunnig ledare.

Onsdagar kl 17 – 21

Start 19/1

Plats: Bofors stationsområde, Korpkullsvägen 7 B, Karlskoga

Kostnad: 850 kr (materialkostnader ingår ej)

Ledaren heter Pia Lundström, textilkonstnärinna som är medlem i Konst runt Möckeln.

Pia finns på instagram @pilenskapat där du kan se vad hon har skapat tidigare och få inspiration.

Anmälan sker till folkuniversitetet.se/orebro kurs id: 1120675

Kontaktperson: annelie.jansson@folkuniversitetet.se

Välkommen att anmäla dig!