FMN Kristinehamn

Vi jobbar för att hjälpa närstående till missbrukare, och finns där även för dom.

Inbjudan till föreläsning – ”Det är lugnt syrran”

En digital föreläsning om hur drogerna tog min lillebrors liv.

Av och med mig – Carola Jansson.

Min lillebror dog hösten 2016 som en följd av sitt missbruk. Han blev 27 år. Missbruket startade på högstadiet med cannabis men fortsatte i stadigt tempo genom resterande år av hans liv.

Jag som anhörig berättar om hur min lillebror var en alldeles vanlig kille utan vare sig dåliga hemförhållanden eller annan uppenbar problematik. Ändå blev han fast i drogerna och avled som följd av det. Jag vill berätta min lillebrors historia för andra idag, för att visa hur det kan fungera med droger och en successiv upptrappning. Hur det faktiskt kan sluta med död. Hur man inledningsvis kan leva ett ganska ”vanligt” liv med droger och tycka sig ha kontroll. Men hur falsk den kontrollen är.

Jag berättar om kampen som anhörig, om hur det är att stå bredvid och försöka rädda sin lillebror från droger och död. Utan att lyckas. Vad kan vår kamp lära någon annan? Vi gjorde många missar, vi förstod så lite, vi ville inte se. Jag vill därför hjälpa andra idag. Att våga se och agera för sin anhöriges skull. Det finns lärdom i vår kamp. Det finns vägar, stöd och viktiga kunskaper i arbetet för att fånga upp en ungdom som glider.

• Föreläsningslängd: 100 min (60+40 inklusive 5 min paus)
  • För mer info och bokning kontakta: Lovelyn.Sjostrom@degerfors.se
  • Sista anmälningsdag: 12/3. Länk till Teams skickas ut efter anmälan.

Kallelse till Årsmöte

Kära medlemmar!

Nu har det gått 1 år igen och det är dags för ett nytt årsmöte. Det här året har inte blivit som vi hade planerat p.g.a. Corona pandemin och alla restriktioner.

Vi har kunnat ha några Öppet Hus i Kristinehamn och vi har startat upp i Degerfors i augusti men nu i november är det stängt p.g.a. den ökade smittspridningen, vi har hela tiden erbjudit telefonrådgivning samt bokade individuella besök.

Riks FMN har i början av året lanserat en ny grafisk profil. De har tagit fram nya broschyrer och affischer som finns att hämta i vår lokal. Hemsidan är uppdaterad. Styrelsen har arbetat aktivt för att få en fungerande verksamhet. Vi har förstärkt kompetenser och utbildad fler rådgivare. Vi har nu tre personer som har gått Rådgivningsutbildningen samt två personer som har gått Familjelivsutbildningen via Riks FMN. Under november har två personer börjat utbildning CRAFT + MI med beteendevetare Carina Bång. Utbildningen håller på till april 2021.

Styrelsen ger nu ut ett Nyhetsblad 2 gånger/år och alla medlemmar får ett medlemskort skickat till sig när medlemsavgiften är betald för året.

Vi tar tacksamma för alla bidrag – utöver medlemsavgiften – som kommer in till föreningen. Betalning av medlemsavgiften är 100 kr/medlem och sätts in på postgiro: 400056-8. Styrelsen ser fram emot att träffa alla medlemmarna på Årsmötet.

Under rådande omständigheter kommer årsmötet hållas digitalt. Vi kommer att skicka ut en länk på Er mailadress.

Varmt välkomna!
Bifogar kallelse med Dagordning.

Kristinehamn 2020-12-30

Styrelsen

Öppna hela inbjudan som PDF; för att se mer info och dagordning: Inbjudan till årsmöte

Kallelse Årsmöte 2020

FMN Kristinehamn Lokalförening och kontaktgrupp Karlskoga Degerfors Laxå

Tid: söndagen den 2020-02-02 klockan: 14.00

Plats: föreningslokalen på Södra Staketgatan 36 i Kristinehamn

Anmäl Ert deltagande till Årsmötet senast 2020-01-27 på:

Telefon: 0550-163 18 eller e-mail: k-hamn.kga@fmn.se

Vi bjuder på kaffe och kaka.

Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2020-01-26. Motionerna skickas till Föreningslokalen på Södra Staketgatan 36 681 36 Kristinehamn eller

E-mail: k-hamn.kga@fmn.se

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga i vår lokal 2 veckor innan mötet.

Välkomna!

Öppna kallelse och dagordning som PDF

Inbjudan till föreläsning ”Det är lugnt syrran”

En föreläsning om hur drogerna tog min lillebrors liv

Av och med mig – Carola Jansson.

Jag som anhörig berättar om hur min lillebror var en alldeles vanlig kille utan vare sig dåliga hemförhållanden eller annan uppenbar problematik. Ändå blev han fast i drogerna och avled som följd av det.  Jag vill berätta min lillebrors historia för andra idag, för att visa hur det kan fungera med droger och en successiv upptrappning. Hur det faktiskt kan sluta med död. Hur man inledningsvis kan leva ett ganska ”vanligt” liv med droger och tycka sig ha kontroll. Men hur falsk den kontrollen är.

Föreläsningslängd: ca 80 min

För mer info och bokning kontakta mig:carolah78@hotmail.com

Nystart maj 2019

Nystart maj 2019 – tidigare förening FMM är avslutad. Det fanns önskemål från bidragsgivare i kommunerna att föreningen skulle starta upp i Riks FMN regi.

Vid årsmötet i maj i FMN Kristinehamn togs beslut att bilda en kontaktgrupp i Karlskoga/Degerfors/Laxå.