Jaktkväll

Den 29 september klockan 19.00 är du välkommen till en jaktkväll på Kedjeåsgården.
Bland programpunkterna:

• Mats Sjölander, domare vid jaktprov med älghund kommer och berättar runt detta ämne.
  • Roger Johansson, bössmakare, kommer  och visar vapen.
  • Micke Rådesjö har lovat att fixa en lättare förtäring. Räkna med något vilt.

Och så blir det jaktsnack såklart.

Rapport från sommarens aktiviteter

Byalaget besökte Hållsjöhyttans kvarn den 29 augusti. Ca. 50 personer mötte upp på ett mycket lyckat arrangemang. Det blir nog fler gånger.

Den 27 augusti var det dags den första aktivitetsdagen med loppis på Kedjeåsgården. Det handlade om motorer. Traktorerna hade utökats till allt med motor. Traktorer, bilar, motorcyklar och motorsågar hade hittat vägen till Kedjeåsgården, och då har jag säkert glömt något. Aktiviteten var mycket välbesökt och i köket var det full rulle.

Närproducerat med loppis genomfördes den 10 september. Mycket folk. Anders och Lenas potatis gick åt som smör i solsken (kan man säga så?) och våffeljärnet och Vanja gick varma i köket.

Dagledigträffen den 12 september besöktes av ca. 40 personer, många från stan … Rock-Lasse spelade/sjöng och drog historier.

Hantverksgruppen

Onsdagen den 20 september startar höstens hantverksgrupp upp igen. Om du känner för att sticka, virka, sy eller knyppla m.m. så är du varmt välkommen till Kedjeåsgården.
Vi träffas varje onsdag klockan 18.00.
Det kostar inget och man tar med eget fika.

Yoga

Höstens yoga  i Kedjeåsgården börjar igen den 18 september och håller på fram till jul.
Vi träffas varje måndag klockan 19.00 för ett 50 minuters yogapass under ledning av Daniel.
Kostnaden är 50 kronor per gång.

Höstfest med pubkväll

Välkommen till Nolsokans höstfest den 28 oktober klockan 19.00 på Kedjeåsgården.
På programmet står:

• Höstbuffé med inslag av skaldjur
  • Pub

Inträde med mat: 150 kronor per person.
Inträde utan mat: 80 kronor per person.

Mera information kommer senare.

Nolsoknas almanacka 2018

Hej alla fotografer!

Nu är det dags att ta fram alla fina fotografier på temat Djur och Natur om du vill vara med i 2018 års almanacka.

Bilderna skall vara på temat djur och/eller natur. De skall vara i liggande format och förhållande mellan sidorna skall vara ca. 3:2. Vi justerar bildernas sidoförhållande något så att alla bilder i almanackan blir lika

Maila dina bilder till toto.hedfeldt@telia.com

Tveka inte, vi behöver dina bilder!

Lär dig rädda liv!

Vad gör du om någon plötsligt ramlar ihop framför dig?

Varje år drabbas mer än 15 000 människor i Sverige av plötslig, oväntat hjärtstopp. I mer än 10 000 av fallen inträffar katastrofen långt från ett sjukhus. Var och en av de drabbade är då för sitt liv beroende av att människor omkring kan och vill ingripa för att hjälpa. För varje minut som går efter ett hjärtstopp minskar chansen för överlevnad.

Några medlemmar i byalaget har genomgått en Rädda liv-utbildning och nu planerar vi att genomföra ännu en kurs. Tidpunkten är ännu inte klar men planera redan nu att just du skall vara med på en sådan kurs.

Om du är intresserad vill vi att du kontaktar någon i styrelsen. När kursen blir av hänger på om det finns tillräckligt intresse,

I en kursen ingår:

• Medvetandekontroll
  • Andningskontroll/skapa fria luftvägar
  • Pulskontroll
  • Stabilt sidoläge
  • Mun till mun-andning
  • Bröstkompressioner

Givetvis får du också lära dig att använda den hjärtstartare som numera hänger i Kedjeåsgården.

Nu är det nya naturreservatet i Lokadalen iordninggjort

Vägen är röjd från Ettala och hela vägen söderut. Parkeringen strax norr om vindskyddet söder om Paddtjärn är iordninggjort och där har också en informationstavla om naturreservatet Lokadalen satts upp.

Vill man vandra i reservatet går det en nygjord led (orangemärkt) från parkeringen (och vindskyddet) mot Paddtjärn och sedan via en av de gamla körvägarna upp för den östra branten. Har inte hunnit gå den än men rapport kommer när jag kan berätta mer om den. Det går naturligtvis också att gå den gamla landsvägen söderut. I och med att man har röjt längs vägen är utsikten mot Trösälven bättre än tidigare.

_DSC3467 (copy) _DSC3471 (co‭py-2)