Besök hos Bohlin Racing

Torsdag 2 november hade ett antal medlemmar i KMW mött upp på Gelleråsens Motorstadion för ett besök hos Lennart Bohlin och Bohlin Racing. Besöket inleddes med fika och med att Lennart berättade om sin karriär, vilket han illustrerade med en del bilder och en film. Bildkavalkaden inleddes med ett tidningsurklipp där en mycket ung Bohlin presenterades som backhoppare…

Motorkarriären började sedan med motorcykel.

-Vi var tre grabbar som hade våra cyklar i en lada. När polisen kom och undrade om vi åkte på dem så sa vi att vi bara mekade, vilket ju inte var sant, berättar Lennart.

Men karriären fortsatte sedan med Gokart och det var i den vassaste klassen, Superkart, som Lennart skördade sina stora lagrar, bland annat genom att bli Sveriges hittills enda världsmästare i  bilracing.

Karriären pågår fortfarande, numera i historisk racing. Men den huvudsakliga sysslan idag är förarutbildning. Dessutom hjälper han gärna unga talanger med deras karriär.

Lennart kom också in på framtiden för Gelleråsbanan och berättade att kommunen har stora visioner för området med bland annat halkbana och ett bilsportgymnasium.

– Men det kommer inte jag att vara inblandad i, säger Lennart Bohlin och avslöjar att man nu håller på att sälja verksamheten vid Gelleråsen. Men det innebär inte att han drar sig tillbaka helt. Han fortsätter exempelvis att hjälpa fram Emil Persson som nu går vidare efter sina succéer i Legend Cars.

– Och så har jag byggt mig ett riktigt garage ute vid Storängens gård där jag bor, så sysslolös blir jag inte…