Damrally i regn och solsken

 

 

När Karlskoga Motorweteraners damrally 2017 flyttades några veckor längre in i augusti hoppades man på en ökad tillströmning av rallysugna damer. Till skillnad från i fjol låg nu rallyt utanför semesterperioden, men dessvärre fick man inte riktigt det önskade resultatet. Men 21 ekipage med minst två damer i så gott som alla gjorde ändå att vi måste vara nöjda.

Och engagemanget hos de deltagande damerna gick inte att ta miste på. Åtskillig energi hade lagts ner på att matcha klädseln med bilarna vilket inte gjorde juryns arbete lätt.

Trots att väderprognoserna inte var helt lovande så uteblev inga av de anmälda ekipagen, något fr deltagare i andra rallyn att fundera över… Men vid starten vid Karlskoga hembygdsgård såg det ut som om vädergudarna ända var med rallydeltagarna och de flesta entusiasterna med nedfällbara tak valde också att cabba ner.

Vilket snart visade sig bli lite av ett misstag. I Degerfors började regnet så smått och i Linnebäck spöregnade det. Presenningar och paraplyer höll emellertid det värsta undan från sätena medan damerna ägnade sig åt att slå i spik på tid.

Vädret rättade emellertid till sig och vid hembygdsgården i Kristinehamn vankades lasagne och fika, som kunde förtäras utomhus i solen, och ett prov som gick ut på att på en avgränsad yta hitta ett antal föremål som inte hör hemma i naturen, en inte allt för enkel uppgift.

Sista kontrollen låg i Björneborgs folkets park där två uppgifter väntade, bollkastning i olika hål och hästskokastning. Det senare visade sig minst sagt svårt och resultatet blev inte alltid vad damerna önskat.

Efter målgången vid Karlskoga hembygdsgård korades bästa ekipage i juryns och i publikens smak och bästa resultat på proven utmed banan premierades, innan övriga deltagare fick ta del av prisbordet.