Motorhistoriska dagen

DSC_0243

 

Vädrets makter var verkligen inte med oss när vi firade Motorhistoriska dagen under nationaldagen… Den planerade fikapausen vid badplatsen i Svartå gick om intet på grund av regnet och i stället avnjöts (i den mån det nu var möjligt att njuta…) den medhavda förtäringen under en improviserad fikastund under altantaket på vad som en gång varit Jorkas Motorcafé…

Det heter ju att om det finns hjärterum så finns det stjärterum vilket också besannades under fikastunden. Även om några av oss intog kaffe och smögås stående. Pajätande medlemmar hade emellertid lyckats få till både sittbänk och bord…

Vädret gjorde naturligtvis att det var huvudsakligen bilar som gav sig ut på slingan Kosia, Åtorp, Svartå och hem. Men ett par tappra motorcyklister hade i alla falla vågat sig ut i skurarna.

Även om deltagandet inte riktigt levde upp till fjolårets vackertvädersdebut  verkar det som om Motorhistoriska dagen nu har möjlighet att etablera sig som en årlig tradition i föreningen. Förmodligen är det det prestigelösa och informella upplägget som lockar. Alla har kanske inte tid och möjligheter att engagera sig och delta i ett riktigt rally. Då är den här formen idealisk för att komma ut och lufta pärlan tillsammans med likasinnade…