Våren – Sommaren 2008

Trädgårdshantverk

kl. 18.00

Studieförbundet Vuxenskolans lokal

Denna gång täljer vi och målar rabattkäppar. Föranmälan till Birgitta Söderström tel 518 64 eller Lena Pöpke tel 319 11.

15 mars

Årsmöte

kl. 14.00

Finska Föreningens lokal i Loviselund

Trädgårdskonsulent Anna Berggren berättar för oss om gamla äpplesorter samt Genbanken på Alnorps ö. Årsmötesförhandlingar. Blomsterlotteri.

Bussresa Stockholm

kl. 8.00

Samling busstation Karlskoga

Dags för returbesök till Zetas plantskola i Stockholm där Gunborg Mattsson lovat att visa oss runt. Vi hinner även med ett ytterligare trädgårdsresemål under dagen. Anmälan på årsmötet.

Plantmarknad

kl. 9-13

Katrinedalsskolans skolgård

Här finner du ett stort utbud plantor från duktiga amatörer och professionella försäljare.

Slutet av maj

Besök Dalens växthus

Vi får åter besöka växthusen när det är som grönast där. Tidpunkt meddelas i lokaltidningarna samt på hemsidan.

3-11 juli

Bussresa: Rosenresan 2008

Holland/Belgien/Sydengland med London Royal Hampton Court Palace Flower Show Intresserade kan vända sig till M Cornelid tel 505 98 för att få prel program utskickat.

12 augusti

Rolands Plantskola

kl. 17.00

Samling Sjöviksplan

Vi har tillfälle att besöka Rolands plantskola i Rudskoga och vi får då som föreningsmedlemmar handla perenner till grossistpriser!

16 augusti

Öppen trädgård Karlskoga

Denna dag är föreningens medlemmar välkomna till ett antal trädgårdar i Karlskoga! Listor på de trädgårdar som är öppna kommer att finnas tillgängliga på biblioteket, Bergslagscenter samt Brickegarden en vecka innan.