ABF

ABF'S Evenemang

GÖR DIN RÖST HÖRD! Föreläsning om främlingsfientlighet med Araia Sebhatu Ghirmai

Möt Araia Sebhatu Ghirmai som föreläser om främlingsfientlighet

Araia medverkar på Raoul Wallenbergdagen i Karlskoga på Nya Folkets hus den 27/8 kl 14:15-15.

Araia är aktivist, jurist och opinionsbildare som föreläser sig och processar om organisering och strategier. Här får du delta i en workshop där du tillsammans med andra får reflektera över fördomar och olika stereotyper och komma fram till lösningar.

I samarbete med Karlskoga Kommun, Kulturskolan, Teaterföreingen Lyset och Ung teater bjuder vi in till Raoul Wallenbergdagen som börjar kl 13-16:30.

Välkomna till en angelägen dag om demokrati

FÖRELÄSNING MED MISSING PEOPLE

FÖRELÄSNING om Missing People Sweden som är en ideell organisation och som hjälper anhöriga och polisen med att efterlysa och arrangera sökinsatser efter försvunna personer. För att de ska kunna arrangera sökinsatser så behöver de allmänhetens hjälp, dels för att få hjälp att sprida efterlysningen, dels för att få sökare till sina sökinsatser.

Vill du engagera dig?

Kom då och Lyssna när de berättar om hur organisationen startade, vad som har hänt under de senaste åren och hur vi som är allmänhet kan hjälpa till.

Torsdag den 17 maj kl 18:00

Karlskoga Bibliotek i Hörsalen

Fri entré         Välkomna!

Arrangör: ABF och Missing People Örebro

FÖRELÄSNING: Problem och möjligheter för oss som har dyslexi!

Föreläsning med Inger Rålenius som till vardags arbetar som socionom och kurator. Möt Inger som arbetar  som rådgivare på Skrivknuten som är Dyslexiförbundets rådgivnings, informations och utvecklingsverksamhet. Inger har lång erfarenhet och unika kunskaper i ämnet.

På föreläsningen tar Inger upp lite om vad Dyslexi är och hur den kan upptäckas. Hon berättar också om bemötande, stöd. studieteknik och hjälpmedel/appar. Hon delar även med sig av sina egna erfarenheter från utbildning och arbete.

Målgrupp: Du som är intresserad och arbetar med Läs och Skrivsvårigheter. Föräldrar till barn med dessa bekymmer eller så är du själv drabbad.

Missa inte detta unika tillfälle att lära dig mer om problem och möjligheter för de som har dyslexi!

Fri entré                                Välkommen!

arrangörer: Dyslexiförbundet i Örebro Län och ABF

Gör din röst hörd? Fråga politikerna om framtiden i Karlskoga 2030

Gör din röst hörd inför valet i september -18

AGENDA 2030 – Hur ser Karlskoga och världen ut år 2030?

Torsdag den 12 april kl 16-17:30

Plats: Karlskoga Biblioteks hörsal

Målgrupp: Ungdomar och förstagångsväljare samt allmänheten.

Först föreläser ungdomsambassadören för FN förbundet Elsa Rechlin om de globala målen och Agenda 2030. Därefter blir det panelsamtal med representanter för våra politiker samt Möckelnföreningarna.

Moderator: Camilla Jern som arbetar på folkhälsoförvaltningen på Karlskoga.

utställning om Agenda 2030 visas i samband med föreläsning och panelsamtalet.

Välkommen till seminarium om framtiden.

Fri entré                                  Välkommen

Arrangörer: ABF, FN-föreningen, Rädda Barnen, Karlskoga folkhögskola, Folkhälsonämnden på Karlskoga kommun,

Anmäl dig till en Gitarrkurs i höst!

Nu har du möjlighet att lära dig de grundläggande ackorden på gitarr så att du sedan kan kompa dig själv eller andra.

För dig som är nybörjare eller har spelat tidigare!

Ledare: Gianni Bonafedi, gitarrlärare och musikpedagog.

ABF
Anmälan sker till:
annelie.m.jansson@abf.se
senast den 20 oktober

Språkdialog

Meningsfulla möte mellan människor!

Kom till biblioteket:
– träna din svenska
– skapa nya kontakter
– träffa nya och gamla människor

Vi träffas över en kopp kaffe och pratar på svenska om allt mellan himmel och jord!
Alla måndagar kl. 16.30 – 17,30 Karlskoga bibliotek

Varmt välkommen!